Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Algemeen

De Samsung Galaxy S4 is de opvolger van de populaire Samsung Galaxy S3 en heeft dan ook hoge verwachtingen. Ondanks dat de S4 veel op zijn voorganger lijkt zijn er toch belangrijke verbeteringen. Het verbeterde display, de camerafuncties en de krachtigere processor maakt dit toestel tot een waardige opvolger. De Samsung Galaxy S4  maakt gebruik van het besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean en Samsungs eigen gebruikersinterface TouchWiz.  Het 5-inch SuperAMOLED scherm met FullHD functie is wat deze telefoon het meest onderscheid van zijn concurrenten.

Ontwerp

Op het eerste gezicht lijkt Samsung Galaxy S4 veel op de S3, toch heeft dit toestel enkele verschillen met zijn voorganger.  De behuizing van de S4 voelt een stuk steviger aan en is de rand voorzien van een aluminium strip waardoor je een betere grip hebt, hierdoor voelt het toestel ook minder ‘ plastic` aan.  De S4 heeft een afmeting van 136,6 x 69,8 x 7,9 millimeter en een gewicht van 130 gram, dankzij het compacte design valt het 5-inch scherm meer op. Deze heeft een Full HD-resolutie van 1.080 x 1.920 pixels met een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Daarnaast is het scherm gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glass 3. De Samsung Galaxy S4 is verkrijgbaar in de kleuren White Frost en Black Mist.

Software

De Samsung Galaxy S4 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 600 1,9 GHz quad-core processor waardoor hij is snel en vloeiend werkt. Samsung heeft hard gewerkt om de softwarelaag TouchWiz te verbeteren, zo is de extra laag stuk subtieler aanwezig en lijkt alles soepeler te werken.
De TouchWiz biedt vele  mogelijkheden om de S4 te personaliseren naar eigen smaak, het toevoegen van homescreens en widgets is dan ook zeer eenvoudig.De Samsung Galaxy S4 heeft intern 2GB aan geheugen. Het toestel komt in de uitvoeringen met 16GB, 32GB of 64GB geheugen die uit te breiden is met een microSD kaart.

Camera

De Samsung Galaxy S4 beschikt over een 13-megapixel camera met LED-flitser, panorama functie en een 1080p Full HD-videorecorder. De foto’s zijn van hoge kwaliteit met een resolutie van 4128 x 3096 pixels. Aan de voorkant van de S4 ziteen 2-megapixel camera om mee te videobellen en ook foto’s en video’s te maken. Dankzij de nieuwe dual-camera functie is het mogelijk om met twee camera’s tegelijkertijd foto’s te maken, die je vervolgens ook kunt samenvoegen.

Accu

De Samsung Galaxy S4 heeft een accu van 2600mAh, maar zoals bij de meeste smartphones moet ook de S4 na een dag intensief gebruik aan de stroom. Het toestel heeft wel een verwisselbare accu waardoor het toestel nog een tijdje mee kan.

Extra’s

Oogbediening

Als extra functie is de Samsung Galaxy S4 uitgerust met oogbesturing. De S4 registreert waar je ogen naar kijken op het scherm en reageert hier vervolgens op.  Zo is het mogelijk om bij het lezen van een te tekst te scrollen door naar de onderkant van het scherm te kijken.  Ook is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een film te pauzeren, dit wordt Eye Pauze genoemd. Zodra je wegkijkt van het scherm zal de film direct op pauze gaan.  Met de Air View functie is het mogelijk een preview te bekijken van bijvoorbeeld een e-mail, fotogalerij of aantekening, door alleen je vinger boven de content te houden. Zo is het toestel makkelijk te bedienen zonder het scherm aan te raken.

4G

Binnenkort is het mogelijk om in Nederland te profiteren van het snelle 4G netwerk, daarvoor is de Samsung Galaxy S4 hier al op ingesteld. De opvolger van de standaard 3G zorg ervoor dat je waar je ook bent snel mobiel kunt internetten. De snelheden zijn te vergelijken met het Wifi-netwerk thuis. Daarnaast beschikt de S4 over alle bekende connectiviteit vormen zoals Wifi, DLNA, 3G en Bluetooth.

Abonnementen vergelijken Samsung Galaxy S4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *