Samsung Galaxy Note 2 N7100

Samsung Galaxy Note 2 N7100

Algemeen

De Samsung Galaxy Note 2 is een Samsung smartphone uit de galaxy-reeks en de opvolger van de GalaxyNote. De Samsung Galaxy Note 2 wordt ook wel een phablet genoemd ( kruising tussen een smartphone en tablet) vanwege het grote beeldscherm en de vele mogelijkheden van dit toestel.
De Samsung Galaxy Note 2 heeft een Full HD Super AMOLED beeldscherm van 5,5 inch met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het toestel maakt gebruik van besturingssysteem Android 4.1 met Samsungs eigen gebruikersinterface TouchWiz. Daarnaast heeft de Note II een camera van wel liefst 8 megapixel en 1,6 GHz quadcore processor, wat het tot één van de snelste telefoons op dit moment maakt.

Ontwerp

De Note II is met zijn 9mm een vrij dun toestel, ondanks het grote scherm ligt het toestel vanwege zijn slanke ontwerp lekker in de hand. De Galaxy Note II is zo’n 151 mm lang en 81mm breed.
De kleuren van het scherm zijn erg helder en alles wordt scherp weergegeven. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit en donker grijs. De behuizing is gemaakt van glimmend plastic.

S-Pen stylus

S-Pen stylus voor de Samsung Galaxy Note 2 N7100

Net als zijn voorganger de GalaxyNote is een belangrijk kenmerk van dit toestel de bijbehorende ’ S-Pen-stylus’, hiermee lijkt het alsof je met een normale pen op papier werkt en dankzij het gevoelige puntje voelt de pen op het scherm natuurlijker aan.  Een leuke tool hierbij is Air View, als je de S-Pen even boven een bepaalde map houdt zoals bijvoorbeeld de fotogalerij krijg je hier een preview van. Heb je vervolgens het bestand gevonden dat je zocht dan tik je hier op en kom je direct in de juiste map terecht.

Accu

Het grote scherm van de Note II vergt veel stroom, daarvoor heeft dit toestel een een accu met een capaciteit van 3100 mAh. Dankzij de grote accu gaat de telefoon vrij lang mee voordat hij weer opgeladen moet worden. Bij licht tot matig gebruik zelfs 2 dagen, zoals de meeste smartphones is het verstandig om bij intensief gebruik het toestel iedere avond op te laden.

Software

De Galaxy Note II is zeer snel dankzij de 1,6 GHz quad-core processor verder beschikt het toestel over 2 gb ram en 16 gb intern geheugen die uit te breiden is met een geheugenkaart.  De Note II draait op Android 4.1 Jellybean, verwacht wordt dat deze binnenkort geüpdatet wordt naar Android 4.2. Zoals alle Androidtoestellen van Samsung beschikt ook de Note II over TouchWiz. Alles loopt soepel en ook zware games zijn voor de Galaxy Note II geen probleem

Camera

De Note II beschikt over een 8 megapixel camera. De camera is  bovendien snel en heeft de mogelijkheid om maximaal 20 foto’s achter elkaar te maken met maximale resolutie. De camera biedt vele opties daarnaast is de kleurweergave en de scherpte van de foto’s erg goed. Een leuke detail is dat de camera aan de voorkant van het toestel in de gaten houdt of je naar het scherm kijkt of niet. Zo blijft het scherm aan zolang je kijkt en gaat het op stand-by als je wegkijkt. Kijk je niet meer naar het scherm dan gaat deze vanzelf uit.

Twee apps tegelijk

Vanwege het grote scherm van de Note II is het mogelijk om twee apps tegelijk te bekijken. Hierbij wordt het scherm dan in tweeën verdeeld, waardoor je bijvoorbeeld twee website tegelijk kunt bekijken.

Abonnementen vergelijken Samsung Galaxy Note 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *